Srem. Mitrovica : 20 novih radnih mesta – Italijanska firma ,,Labor – Legno’’ otvorila novi pogon

Aktuelno VESTI
Sremska Mitrovica – Italijanska firma ,,Labor – Legno’’ otvorila je pogon pilane u Sremskoj Mitrovici. Novo postrojenje pilane pušteno je u pogon, u prisustvu predstavnika ove italijanske firme i mitrovačkog gradonačelnika Branislava Nedimovića.
U prvoj fazi rada u Sremskoj Mitrovici otvoren je pogon pilane, a biće zaposleno oko 20 radnika. U planu ove firme je izgradnja još tri hale, kako bi u Mitrovici mogli da obavljaju kompletnu proizvodnju drvenih podova.- Ovo je znak jednog prijateljstva između Srbije i Veneta, a ništa od ovoga ne bi bilo moguće da ne postoji jedan bitan preduzetnik kao što je predsednik grupacije g-din Patrizio Dei Tos i gradonačelnik Sremske Mitrovice gospodin Nedimović. Već su mnoge firme iz Veneta prisutne u Srbiji, a ovaj projekat ima tendenciju da se sve više i dalje razvija, rekao je guverner Veneta Luca Zaia.

Guverner Zaia se, pre dolaska u Sremsku Mitrovicu, sastao i sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, gde su razgovarali o saradnji između Srbije i Veneta, ne samo što se tiče proizvodnje u oblasti drvne industrije, nego i tekstilne industrije i poljoprivrede.

Kako je obajšnjeno prilikom otvaranja pogona, primarna proizvodnja novog pogona pilane podrazumeva preradu drveta, sušenje i njegova obrada, a zatim je tu proizvodnja parketa, kako bi se dobio jedan dizajnerski proizvod, isto ono čime se firma bavi i u Italiji.

U italijanskoj firmi ,,Labor – Legno” poslovnu priliku će dobiti oko 20 ljudi, što podrazumeva prva faza. Plan je da se u narednim godinama taj broj povećava, u zavisnosti od poslovanja, kako bi posao u ovoj firmi dobilo oko 100 ljudi.

Prema rečima mitrovačkog gradonačelnika Branislava Nedimovića, priča oko italijanske firme “Labor – Legno” započeta je pre oko dve godine.
-Tada smo razgovarali o početku proizvodnje na prostoru Sremske Mitrovice. Najveći problem je bio obezbeđenje dovoljne količine sirovine, kvalitetnog sremskog hrasta, jer je za njim velika potražnja. Ono što je nama kao lokalnmoj samoupravi u budućnosti obezbeđeno je da se ova kompanija širi, da ne ostane samo na ovoj primarnoj proizvodnji drveta, nego da se razvije do krajnjeg proizvoda, drvenih obloga, rekao je Nedimović, dodavši da se vode intenzivni razgovori sa preduzećem ,,Vojvodina Šume” kako bi u sledećoj godini bilo obezbeđeno dovoljno sirovina.

Gradonačelnik Nedimović je ovom prilikom ukazao na drugi deo čitave priče, odnos između Veneta i Sremske Mitrovice.
-Ovo je konretan početak naše saradnje, a već smo dogovorili saradnju u oblasti poljoprivredne proizvodnje, koja bi trebalo da krene posle Nove godine, dodao je mitrovački gradonačelnik.

Što se tiče daljih ulaganja u Sremsku Mitrovicu, prema rečima gradonačelnika Nedimovića, moguća je i saradnja sa firmom Beneton.
– Razgovaramo o više različitih mogućnosti saradnje, ne samo u oblasti drvne i tekstilne industrije, nego i poljoprivrede. Činjenica da je g-din Luca Zaia bio ministar poljoprivrede u Vladi gospodina Berluskonija, govori o tome koliki su njegovi domašaju sa aspekta podrške nama u razvoju južne padine Fruške gore, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

,,Labor- Legno” S.P.A, je italijanska firma sa sedištem u Cordignanu i lider je na italijanskom tržištu u proizvodnji i prodaji drvenih podova i obloga već 50 godina. Preko kompanije kćerke “Itlas” S.P.A vlasnici su brendova ,,Tavole del Piave”, ,,Legni del Doge”, ,,Assi del Cansiglio”. Ukupan obim prodaje iznosi skoro 30.000.000 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *