Inđija: Radovi se nastavljaju u februaru

Aktuelno Društvo
Čim se stvore adekvatni vremenski uslovi biće nastavljeni radovi na rekonstrukciji dela Zanatlijske ulice u Inđiji koja je , podsećamo , započeta polovinom decembra prošle godine. U pitanju je prva faza radova predviđena projektom koji podrazumeva celokupnu rekonstrukciju ulica Dunavska i Zanatlijska sve do Kulturnog centra. Radove finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja APV i Opština Inđija.
2015. godina završena je realizacijom kapitalnih infrastrukturnih radova, dok će se neki od njih nastaviti u tekućoj godini. Uporedo sa završetkom radova na rekonstrukciji raskrsnice kod nekadašnje Luk oil pumpe u Inđijiji i izgradnjom kružnog toka, počeli su i radovi u neposrednoj blizini. U pitanju je prva faza projekta rekonstrukcije ulica Dunavska i Zanatlijska kroz koje prolazi državni put drugog reda. U prvoj fazi koja je započeta polovinom decembra obuhvaćena je deonica u dužini od 1 km od raskrnice Zanatlijske i Novosadske ulice do raskrsnice Zanatlijska i ulica Dušana Jerkovića. Zbog loših vremenskih prilika radovi su obustavljeni , kaže Milivoje Simić, zamenik direktora Direkcije za izgradnju, ali on očekuje da će se nastaviti već polovinom februara.
U planu je da u prvoj polovini tekuće godine budu okončani svi radovi predviđeni projektom koji , podsećamo, obuhvata rekonstrukciju Zanatlijske i Dunavske ulice. U sklopu radovi u potpunosti će biti promenjena nisko naponska mreža, rekonstruisani trotoari, ivičnjaci, parking površine predviđene projektom. Takođe, biće rekonstruisan i kompletan kolovoz u pomenute dve ulice koji se zbog teškog teretnog saobraćaja ne nalazi u dobrom stanju iako se , kako kaže Simić , put održava na adekvatan način.
Plan je da se posle završetka radova na rekonstrukciji pomenute dve ulice krene i u rekonstrukciju raskrsnice kod Gradskog stadiona gde će biti izgrađen kružni tok. Ti radovi su u planu Direkcije za tekuću godinu a za njih se očekuje da će biti obezbeđena neophodna sredstva čime bi se zaokružila priča oko rekonstrukcije dve najprometnije saobraćajnice u gradu koje su deo državnog puta drugog reda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *