„Kainov ožiljak“ u Pozorištu Dobrica Milutinović

Aktuelno Društvo Kultura VESTI
 
Sremska Mitrovica – Pozorište ,,Dobrica Milutinović” pozivamo vas na fantastičnu predstavu ,,Kainov ožiljak” šabačkog pozorišta, koja će biti izvedena u petak, 26. februara, u 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta.
,,Kainov ožiljak” na zanimljiv i uzbudljiv način govori o misiji Ive Andrića kao ambasadora Kraljevine Jugoslavije u nacističkoj Nemačkoj.Lik diplomate i književnika tumači Vladimir Milojević, dok su uloge Hitlera i ostalih nacista poverene ženama. ,,Kainov ožiljak”, u jednom metaforičkom smislu, jeste priča o nepostojanosti dobra i tvrdokornosti zla, s druge strane, ,,Kainov ožiljak” je prokletstvo koje nosi svaki čovek i sve što je čovek stvorio.U priči o Andrićevim godinama u Berlinu, gde je urušena i podeljena država poslala svog velikog umetnika da se cenka sa đavolom i pokuša da urazumi nerazumne, ovaploćuje se teza o nemoći običnog čoveka spram cikličnih nasrtaja zla. A dvadeseti vek, u kome je Ivo Andrić proveo veći deo svog života, može se slobodno nazvati Vekom zla. Ipak, iako u nemogućoj situaciji, Andrić, humanista i pisac, uspeva da sačuva čoveka u sebi i to je možda najsnažnija poruka koju nam je poslao, kako svojim držanjem u Berlinu, tako i svojim romanom ,,Prokleta avlija” na koji je nedvosmisleno uticalo berlinsko iskustvo koje je sam Andrić smatrao najtežim i najmučnijim delom svog života .shared via sirmiuminfo.rs image shareReditelj: Jug Radivojević

Lica:
Ivo Andrić – VLADIMIR MILOJEVIĆ
Milica Babić Jovanović – ALEKSANDRA RISTIĆ
Vladimir Vauhnik – IVAN TOMAŠEVIĆ
Zapisničar/Albert Ditrih – ZORAN KARAJIĆ
Andreas – STRAHINjA BAROVIĆ
Adolf Hitler – SONjA MILOJEVIĆ
Herman Gering – DEANA KOSTIĆ
Knez Pavle – MILOŠ VOJNOVIĆ
Juniti Mitford/Ortrud – KRISTINA PAJKIĆ
Rajnhard Hajdrih – ANETA TOMAŠEVIĆ
Ernest fon Vajszeker – LjUBIŠA BAROVIĆ
Gregorić – SLOBODAN PETRANOVIĆ-ŠARAC

Cena ulaznice je 500 dinara. Jedinstvena karta za predstave ,,Zagonetne varijacije” (300din) i ,,Kainov ožiljak”(500din) je 600 dinara.
Dodatne informacije i rezervacije karata na telefon 022/615-115.

Izvor: SirmiumInfo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *