SM: Otvoren „Mitros“

Aktuelno Društvo Poljoprivreda Privreda VESTI

Mitros Flajšvaren u Sremskoj Mitrovici ponovo je danas počeo  da radi, fabriku je  obišao premijer Aleksandar Vučić koji je poručio da bi Vojvodina, uz primenu savremenih tehnologija, mogla da hrani pola Evrope. vucic mitrosVrpcu na ulazu u fabriku “Mitros” presekli su vlasnik Gerlingera, Johan Gerlinger i gradonačlenik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.mitrso nedim

Premijer Vučić je konstatovao da je Mitros naša klasična priča o neuspelim privatizacijama, sveukupnom propadanju, ali i o ponovnom podizanju,uzdizanju i konačnom uspehu srpske privrede i i srpskih domaćina.

Premijer je dodao i da je Vlada Srbije austrijskom investitoru pomogla sa 5,8 miliona evra za 300 zaposlenih u Mitrosu, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović istakao je da se raduje Mitrosu, jer on nije samo 300 ili 600 zaposlenih koliko će biti u kasnijoj fazi, već je „Mitros“ veoma  značajan za farmere i proizvođače u regionu.

 

Austrijska kompanija Gierlinger holding  kupila je Mitros u januaru prošle  godine za 800.000 hiljada evra.  Prema ranijim najavama  kompanija ce uložiti oko 24 miliona evra u Mitros, a oko 20 je do sada već uloženo.

 

vucic nedim vlada

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *