Inđija: Održana četvrta sednica Skupštine opštine

Aktuelno

Četvrta sednica Skupštine Opštine Inđija, na čijem dnevnom redu se našlo 18 tačaka, održana je danas. Odbornici su sve predložene odluke usvojili, a među njima i Odluku o završnom računu budžeta opštine Inđija za 2015.godinu.

–          Završni račun je takav da prikazuje suficit od 48 miliona dinara, ali kada bi samo deo toga bio realan mi bi bili presrećni danas i problema ne bi imali – istakao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i dodao da pomenuta cifra ne odgovara pravom stanju i da je budžet u ovom trenutku zadužen za preko 800 milioma dinara i to samo za 2016. godinu.

Predsednik Gak je  izjavio da će lokalna vlast pronaći načine da građani ne osete posledice odluka prethodne vlasti, a da je Završni račun budžeta Opštine Inđija usvojen u skladu sa zakonskim obavezama.

Odbornici su, između ostalog, doneli Odluku o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je predmet korišćenja bez pravnog osnova, izmenjen je i dopunjen Program poslovanja JP Ingas, a izmenjena su i osnivačka akta svih javnih preduzeća čiji je osnivač Opština Inđija.