Ruma: Održan 1. rumski polumaraton

Aktuelno Sport VESTI

U organizaciji Sportskog saveza Ruma, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, u Rumi je održan prvi polumaraton.
Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo , sa rezultatom 1 sat 9 minuta i 22 sekunde. U ženskoj konkrenciji najbolja je bila Olivera Jeftić, koja je stazu dugu 21,1 kilometar pretrčala za 1 sat 18 minuta i 18 sekundi. Oboje takmičara, koji inače treniraju u užičkoj „Mladosti“ nadaju se ponovnom dolasku u Rumu i naredne godine.


Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji su zauzeli Mađari Laslo Gregor i Lajoš Ferenc, dok je četvrti bio Kristijan Stošić, član užičke „Mladosti“ kao i Olivera. U ženskoj konkurenciji druga je bila Teodora Simović iz Novog Pazara, treća Nevena Jovanović iz „Crvene zvezde“ i četvrta Slađana Stamenković iz pančevačkog „Dinama“.
Osim dobre organizacije, opšti utisak svih trkača je podrška samih Rumljana koji su tokom cele trke izlazili na ulice, bodrili trkače, iznosili im vodu, voće i rashlađivali ih , s obzirom na to da je trka održana po visokim dnevnim temperaturama.


Svi učesnici polumaratonske trke su dobili majice, diplome i medalje, a najbolji i novčane nagrade. Pobednici su dobili po 30.000 dinara, drugi 20.000, treći po 12.000 dinara, četvrti 7.000, a peti 5.000 dinara.
U Gradskoj kući je organizovan i prijem za promotere rumskog polumaratona, Zorana Markovića, Sretena Ninkovića, Sofiju Nedić i Teodoru Simović i njenog trenera. Ovom prilikom predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je ovo dobar dan za Rumu jer počinje nešto što će biti dobro, korisno i vredno i da se nada da će polumaraton postati tradicija po kojoj će se grad prepoznavati.