Ruma: Strateški dokument za upravljanje poljoprivrednim zemljištem

Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ) organizovala je juče u Rumi u restoranu Borkovac radionicu o pripremi lokalnog strateškog dokumenta za upravljanje zemljištem u Opštini Ruma. Opština Ruma će među prvima u Srbiji imati dokument koji će regulisati upravljanjem zemljištem i to na lokalnom nivou. Ovakav dokument trebalo bi da imaju sve opštine u Srbiji, a on bi služi da doprinese balansiranom urbanom i ruralnom razvoju.
„Ruma nam je jako interesantna, zato što znamo da je poljoprivreda ovde dosta razvijena, a sa druge strane imamo mnogo dobrih industrijskih projekata“, rekla je Anica Milenković iz nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ).
„Definisali smo osnovne probleme i apostrofirali pozitivne elemente, ono što nas je izdvojilo u odnosu na druge opštine i gradove. U tom strateškom dokumentu ćemo definisati neke osnovne ciljeve za razvoj u ovoj oblasti i definisati mere kako bi unapredili i pospešili razvoj i na kraju dobili što bolji efekat iz celog projekta“, rekao je Dragan Kosanović, šef odeljenja za lokalni razvoj.
Projekat će trajati do kraja 2018. godine, a vrednost je procenjena na blizu tri miliona evra.

About radiofruskagora