Juče izabran predsednik Skupštine Privredne komore Vojvodine

Na Drugoj radnoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV), održanoj u četvrtak 14. septembra 2017. godine, za predsednika PKV izabran je Boško Vučurević.
„PKV je bila i danas je mesto okupljanja privrednika, razmene ideja, iskustava, prostor u kojem dolazi do povezivanja svih onih koji utiču na kreiranje snažnijeg privrednog ambijenta. Jedan od naših osnovnih zadataka jeste da okupljamo privrednike i otvaramo im nova tržišta. Naš osnovni cilj je konstantno unapređenje konkurentnosti privrede“, rekao je Vučurević.
Na ovoj svečanoj sednici dodeljena je i 54. godišnja nagrada PKV privrednim subjektima za uspešno poslovanje u prethodnoj 2016. godini, a uručili su je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik PKV Boško Vučurević.


To je tradicionalno priznanje PKV koje se dodeljuje privrednim društvima i pojedincima za značajna privredna ostvarenja i postignute vrhunske rezultate. Ovogodišnji laureati su „Lafarge Srbije“ iz Beočina, „Goodwill apoteka“ iz Subotice, „Ćirić-Agro MĐŽ“ iz Titela, dok su nagradu za najuspešnije pojedince poneli Ana Kunovac Ilić – „Unimet“ iz Kaća i Gojko Eremin vlasnik „Agro-prometa“ iz Bečeja.
U ime dobitnika, prisutnima se obratio direktor „Lafarge Srbije“ Dimitrije Knjeginjić koji se zahvalio u ime laureata i istakao značaj postojanja PKV, kao ključnog mesta okupljanja privrednika i mesta gde se artikuliše sve ono što privreda ima da kaže.
„Jaka PKV, to samo znači nova radna mesta u Vojvodini, bolja artikulacija potreba privrede, lakša komunikacija, lakša saradnja, što će rezultirati nekim novim rezultatima, ciljevima i investicijama“, naglasio je Knjeginjić.
Predsednik Mirović rekao je medijima pre početka svečane sednice Skupštine PKV, da je dobra poslovna godina iza nas, gledajući ukupan privredni ambijent u Republici Srbiji (RS), sa političkom stabilnošću koja je, kako kaže, omogućila one elemente u ekonomskom razvoju koji su jasno merljivi i vidljivi.
„Od snage i uspešnosti kompanija u Vojvodini, zavisi i ukupan uspeh cele Vojvodine i cele Srbije“, rekao je Mirović.
U okviru svečanosti, nastupio je dečiji hor „Čuperak“ iz Kikinde.

About radiofruskagora