Ruma: Dom zdravlja širi svoj vozni park zahvaljujući donatorima

Aktuelno Zdravlje

Rumski Dom zdravlja od danas na raspolaganju ima još tri vozila. Opština Ruma donirala je novo sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Rotari klub je poklonio terensko vozila koje će koristiti patronažna služba, a Javno preduze Gas Ruma je poklonilo putničko vozilo koje će biti na raspolaganju zaposlenima u ambulanti u Putincima.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić uručio je ključeve novog sanitetskog vozila direktorici Doma Zdravlja Jeleni Stojanac Mračević. Iz budžeta opštine izdvojeno je tri i po miliona dinara za nabavku ovog vozila.

“DZ ima svu moguću podršku lokalne uprave, nadamo se da će se situacija u zdravstvu popraviti s obzirom na to da i država vuče određene poteze sa tim ciljem. Važni su nam oni koji brinu o zdravlju nas i našeg stanovništva. Ja im želim da imaju što manje posla i pacijenata”, rekao je predsednik Mančić.

Petar Dimitrijević obratio se u ime Rotari kluba, rekavši: “Po drugi put doniramo ovu zdravstvenu ustanovu, pulsni oksimetar je bila naša prva donacija pre par godina. Sada je to “fijat panda.”

Od danas u voznom parku Doma zdravlja u Rumi nalazi se i dar Javnog preduzeća Gas Ruma koje obnavlja svoj vozni park.

“Putničko vozilo je u dobrom stanju i svakako će biti od velikog značaja za zaposlene u rumskoj zdravstvenoj ustanovi”, rekao je direktor gasa Rada Maravić.

Za sve zaposlene u rumskom Domu zdravlja i ova donacija znači mnogo. Vodi se računa o građanima rumske opštine i njihovoj zdravstvenoj zaštiti, a ujedno se odaje i priznanje zaposlenima u zdravstvu.

“Rumski Dom zdravlja pređe na točkovima godišnje oko 400 000 kilometara, vozila ne smeju da budu pokvarena i trudimo se da ih stalno obnavljamo”,  rekla je danas direktorica rumskog Doma zdravlja. Upravo zbog toga je izrazila zahvalnost svim donatorima.

A što se novih vozila tiče, već od sutra biće u funkciji. Podsetimo, sanitetsko vozilo prevoziće pacijente na dijalizu u zdravstveni centar u Sremsku Mitrovicu, “Fiat pandu” će koristiti  patronažna sluzba, a jugo će biti na raspolaganju zaposlenima u putinačkoj ambulanti.