Ruma: Nove sadnice četinara u poljoprivrednoj školi

Aktuelno VESTI

Rumska poljoprivredna škola Stevan Petrović Brile dobila je još jednu donaciju. Ovoga puta Rotari klub iz Rume toj školi poklonio je 40 sadnica četinara koje su učenici i zasadili juče popodne. Oplemenjen je prostor oko škole, a tokom sadnje primenjena su pravila struke koje su učenici naučili u školi.

„Rupe u zemlji su iskopane prošle nedelje i sada su odležale i spremne su za sadnju. Sve smo radili kao što smo učili u školi po pravilima struke“, rekao je učenik drugog razreda Srednje poljoprivredno-prehrambene škole Stevan Petrović Brile u Rumi, Mitar Nenadović.

Sadnja poklonjenih četinara će oplemeniti prostor oko škole, a svako od učenika  ko je zasadio po jednu, sada ima obavezu i da o toj sadnici vodi računa.

„Ideja je da svaki učenik sam prati životni vek one sadnice koju je sam zasadio i da kasnije tokom godina može da se vrati u školu i obiđe svoju sadnicu. Ovo je prva akcija a dobili smo obećanje da će ih biti još, tako da ćemo prostor konstantno da oplemenjujemo“, rekao je Milan Pupovac, direktor škole.

Podsetimo, sadnice četinara rumskoj školi donirali su članovi Rotari kluba iz Rume. Pored ove, oni su sadnice donirali i za dve rumske osnovne škole.