Ruma: Povrtari na izložbi Rumski ceger

Aktuelno Poljoprivreda VESTI

Iako je povrtarstvo kao grana poljoprivrede veoma razvijeno u Opštini Ruma, tek nekoliko povrtara izložilo je svoje proizvode krajem prošle nedelje na izložbi nazvanoj Rumski ceger. U pitanju su proizvodi nastali na principima integralne poljoprivrede, koju pomaže i lokalna samouprava. Opština Ruma je prva u Srbiji koja je omogućila da ovi proizvodi imaju i oznaku Rumski, što je uslov da budu prepoznati na tržištu kao zdravstveno bezbedna hrana. Mariška Mandić iz Rume se godinama bavi povrtarstvom i garantuje za bezbednost svog povrća.

“Trudimo se da prskamo što manje i veoma vodimo računa o karenci. Sve što mi prodajemo je bezbedna i zdrava hrana sto posto. Zalivamo zemljište iz naših bunara iz kojih se voda može i piti, što je mnogo zdravija voda nego ona iz kanala za navodnjavanje. Dugo godina na rumskoj pijaci imamo svoje mušterije i uvek prodamo sve što imamo na tezgi”, rekla je povrtarka iz Rume  Mariška Mandić.

Kompletan razgovora sa Mariškom, ali i ostalim proizvođačima emitovaćemo  na programu televizije Fruška gora sutra u 20.00 u emisiji Zdrav domaćin.