Ruma: Šampionke Srbije veruju u tri boda protiv „Hemika“

Aktuelno Sport VESTI

Aktuelne šampionke Srbije večeras, sa početkom od 18.00 sati, u Sportskom centru u Rumi, u okviru prvog kola CEV Lige šampiona, dočekuju aktuelnog prvaka Poljske, „Hemik“ Police.

Za poljsku ekipu nastupaju dve bivše igračice „Vizure“, Bianka Buša i Slađana Mirković kao i najbolji bloker sa poslednjeg Evropskog prvenstva Stefana Veljković.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Zoran Radojičić predsednik kluba, Dejan Desnica prvi trener ekipe i Slađana Erić kapiten „Ajkulica“.

Svi u taboru „Vizure“ veruju da će ekipa, nošena podrškom sa tribina, pobedom krenuti nadmetanje u elitnom evropskom takmičenju.

„Priželjkujemo pobedu večeras. Sačuvali smo ekipu, samo jednu izmenu imamo u sastavu u odnosu na prošlu godinu. Iskusniji smo i zreliji nego lane. Ja sada mogu slobodno da kažem da je „Vizura“ skup mladih reprezentativki Srbije, predvođena našim kapitenom Slađanom Erić. I to je ta zlatna generacija 1997. godište, igračice koje su juniorske prvakinje Evrope iz Estonije. Sada te igračice ozbiljno kucaju na vrata seniorske reprezentacije naše zemlje. Pozvao bih sve koje vole odbojku da danas dođu u rumsku sportku halu i daju podršku igračicama i pomognu im da ostvare pobedu“, izjavio je predsednik kluba Zoran Radojičić.

Kapiten ekipe Slađana Erić poručuje da će igračice ostaviti srce na terenu.

„Ja znam da ove devojčice žive za ovakve utakmice, kao i ja, iako imam 34 godine. Igrati Ligu šampiona je san svakog sportiste. Znam da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo se boriti za svaki poen, jer je svaki poen važan. Publika će biti naš sedmi igrač i ne vidim razlog zašto večeras ne bismo pobedili“, kazala je Slađana Erić.

Ključ će biti u predanoj timskoj igri, u kojoj će svaki pojedinac dati maksimum svojih mogućnosti kako bi se zabeležila pobeda nad poljskim šampionom, smatra prvi trener kluba Dejan Desnica.

„Insistiramo od prvog dana na kolektivnoj igri, na jedinstvu, zajedništvu i to je naša snaga. Mislim da imamo realne šanse da večeras pobedimo. Na to ukazuje i naša igra, podigli smo formu u prvenstvu, prvi smo na tabeli i u dobrom raspoloženju očekujemo ovogodišnji debi u Ligi šampiona“, rekao je Desnica.

Pored „Vizure“ i „Hemika“ u C grupi Lige šampiona su još „Marica“ Plovdiv iz Bugarske i „Dinamo“ Kazanj iz Rusije.

Izvor: ruma.rs