Sremska Mitrovica: Poseta ministra Vulina povodom izgradnje hangara za skladištenje vojne opreme

Aktuelno

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, boravio je u Sremskoj Mitrovici povodom izgradnje hangara, koji će imati važnu ulugu u skladištenju vojne opreme u krugu kasarne. On je tom prilikom istakao da je važna svaka investicija u Vojsku Srbije.

“Ove godine je ministarstvo odbrane predvidelo u budžetu 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a iz sopstvenih prihoda Vojska Srbije odvojiće još 480 miliona dinara, koji će svakako značajno poboljšati trenutno stanje naši infrastrukture, samim tim i stanje naše borbene tehnike. Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra da bi ovi objekti bili uslovni, da bi bili funkcionalni”, rekao je za nas ministar odbrane, Aleksandar Vulin i zahvalio se lokalnoj samoupravi koja, kako je rekao, izlazi u susret i pomaže oko radova koji su neophodni.

“Decembra 2015. godine započeti su radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila i jedinica koje lociraju u kasarni u Sremskoj Mitrovici. Te godine je, posle dužeg vremena nakon bombardovanja, prvi put počela izgradnja objekata koji omogućavaju da borbenu tehniku smestimo pod krov. To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžiće joj vek trajanja i omogući ćemo da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način”, rekao je za naš portal brigadni general Željko Petrović, komadant Prve brigadne kopnene vojske.

S druge strane, Grad Sremska Mitrovica daje zeleno svetlo za svaku vrstu unapređenja i rada u okviru kasarne ,,Boško Palkovljević Pinki”.

“Meni je zadovoljstvo što ministarstvo odbrane ulaže sredstva u ovu našu kasarnu i sigurno da ćemo i u narednom periodu imati jako dobru saradnju sa Vojskom Srbije. Grad Sremska Mitrovica je uvek pomagao tamo gde je bilo neophodno, pa i ovde sve što mi budemo mogli da uradimo da pomognemo da se ovaj objekat sredi, mi ćemo to i uraditi”, izjavio je danas Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.