Sremska Mitrovica: Problem neregistrovanih taksista ne jenjava – legalni taksisti podneli inicijativu

Aktuelno Društvo VESTI

Legalni taksisti u Sremskoj Mitrovici podneli su inicijativu Gradskoj upravi i zatražili pomoć u rešavanju nelegalnog rada taksista. Gradska uprava za saobraćaj obratila se Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj da im pomogne u rešavanju tog problema.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica ima ukupno 78 registrovani taksista, odnosno 78 izdatih dozvola taksi vozačima.

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici  načelnik GU za saobraćaj, komunalne  i inspekcijske poslove Miroslav Jovanović, zajedno sa predstavnicima odeljenja za inspekcijski nadzor u saobraćaju Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, održao je sastanak sa registrovanim privrednim subjektima koja obavljaju taksi delatnost, na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, u cilju nalaženja održivog rešenja za funkcionisanje taksi prevoza u ovom gradu.

“Zajednička kampanja podrazumeva da ćemo u nekom periodu vršiti kontrolu taksi prevoza na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i dogovorili smo se, za početak, da zovemo sve registrovane taksiste sa teritorije našeg grada i na tom zajedničkom sastanku smo hteli da ih uputimo u kampanju koju ćemo raditi i da iskoristimo priliku da saslušamo i njihove primedbe, predloge, sugestije i pitanja koja imaju”, izjavio je za naš portal načelnik Miroslav Jovanović i o objasnio cilj.

“Prevashodni cilj je da im objasnimo sve zakonske odredbe i gradske odluke koje definišu ovu oblast da bi oni znali kako treba da se ponašaju i spremni smo da im damo neki razumni vremenski rok, na primer od mesec dana, kako bi oni svoje eventualne nepravilnosti ispravili. Posle toga ćemo krenuti sa opsežnom akcijom i kažnjavanjem”, rekao je on.

“Uputstva legalnim taksistima na koji način da usklade svoje poslovanje je sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Nakon toga, odnosno nakon nekog razumnog roka za prilagođavanje, krenuće akcije protiv, pre svega, nelegalnih prevoznika, takozvanih divljih prevoznika, a u sklopu tih akcija biće kontrolisani i oni koji su prijavljeni kao legalni prevoznici”, rekao je Branislav Pazur, pokrajinski inspektor za gradski saobraćaj.