Festival animiranog filma u Rumi

15. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA je održan od 2. do 6. oktobra 2018. u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Evropski festival animiranog filma Balkanima je prevashodno osnovan sa ciljem da pruži podršku razvoju srpske scene animiranog filma ali i da autore sa prostora Balkana uključi u savremene tokove i tendencije ove umetničke forme. Ideja za osnivanje potekla je od prvog umetničkog direktora festivala i njegovog tvorca, profesora Nikole Majdaka (1927-2013), jednog od pionira domaćeg animiranog filma. Animacija je danas sveprisutna pojava, ne samo kao deo filmske umetnosti i industrije, već i u sferi televizijskih i internet medija uz naravno, samostalan razvoj u okviru industrije kompjuterskih video igara i zaslužuje ozbiljniju podršku i pažnju javnosti. Dom kulture „Studentski grad“ je osnivač i organizator ovog jedinstvenog i neobičnog festivala.

Rumljani će u ponedeljak, 4. marta, u velikom holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“ imati priliku da vide sve nagrađene filmove sa 15. Festivala BALKANIMA. Početak je zakazan za 19 časova, a ulaz je slobodan.

About radiofruskagora