Vredna donacija za Kraljevčanke

Društvo

U okviru novog društveno odgovornog projekta kompanije Telekom Srbija – “UdruŽene”, koji se realizuje u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodina juče su predstavnici ove kompanije posetili Kraljevce i Udruženju žena “Kraljevčanke” uručili vrednu donaciju vrednu 200.000 dinara.

Ove godine 3. aprila udruženje iz Kraljevaca slavi pet godina rada i nova mašina za vez koju smo dobili od Telekoma je najlepši mogući poklon, istakla je Snežana Bogdanović, predsednica Udruženja „Kraljevčanke“ zahvalivši se na kompaniji na podršci, ali i Pokrajini i Opštini Ruma.

– Odlučile smo da uzmemo jednu lepu mašinu za vez i projekat sa kojim smo aplicirali nazvali smo „Sitan vez“. Velika nam je čast što smo dobili ova sredstva jer mi smo relativno mlado udruženje, osnovano pre pet godina. Naš rad je prepoznala Opština Ruma sa kojom sarađujemo i na njihov predlog učestvovali smo u ovom konkursu i dobili donaciju, zahvaljujući kojoj ćemo i proširiti delokrug našeg rada i stvoriti mogućnost da naše rukotvorine plasiramo na tržište, izjavila je Snežana Bogdanović.

Jučerašnjoj svečanosti u Kraljevcima je prisustvovao i predsednik SO Ruma Stevan Kovačević koji je pohvalio rad Udruženja žena “Kraljevčanke”.

– Za ovo društvo je interesantno da nije toliko staro, mi imamo starija udruženja u opštini, ali ono što je jako bitno je da je to društvo koje je nastalo u vreme kada su se mnoga udruženja gasila, kada su posustajali zbog mnogih barijera koja su imala, finansijskih. Tako da su se upustili u izazov da počnu rad u to vreme. Nama u Opštini je to jako bitno i zato smo ih prepoznali kao udruženje koje zaslužuje podršku. Činjenica je da su u selu udruženja koja deluju jedan od onih stubova oko kojih se meštani okupljaju i koja garantuju opstanak i vitalnost tog sela. Oni su za ovih pet godina uspeli da izgrade jedan takav ugled u našoj zajednici da praktično nema nijedne značajnije manifestacije u kojoj one kao članice udruženja ne učestvuju, ali mimo onih aktivnosti koje one same realizuju. Ne samo za očuvanje tradicije već očuvanje vitalnosti na selu su ta udruženja značajna. Ja zaista moram da ih pohvalim kao jedno od najmlađih, ali najaktivnijih udruženja, naglasio je Kovačević.