Lakši pristup glavnoj rumskoj apoteci

Dom zdravlja „Ruma“ finansirao je iz sopstvenih sredstava izgradnju prilazne rampe za invalide i teško pokretljive osobe koji koriste usluge apoteke „Centar“, u ulici Veljko Dugošević, u Rumi.

Izgradnja prilazne rampe je u skladu sa misijom i vizijom rada Doma zdravlja „Ruma“ da obezbedi visok nivo kvaliteta, bezbednosti i dostupnosti usluga našim pacijentima, kaže direktorica ove ustanove primarne zdravstvene zaštite dr Jelena Stojanac Mračević.

„Ova prilazna rampa će omogućiti mamama sa kolicima za bebe da bez muke ulaze u apoteku, kao i invalidnim i teško pokretljivim osobama koje su do sada imali problem da uđu u apoteku. Zahvalila bih se Opštini Ruma na podršci i razumevanju potreba naših pacijenata u dostupnosti usluga zdravstvene zaštite. Zajedno sa lokalnom samoupravom nastojimo da unapredimo uslove u našoj ustanovi, a ovog puta smo radove finansirali iz sopstvenih sredstava“, izjavila je direktorica dr Jelena Stojanac Mračević i dodala da je Dom zdravlja „Ruma“ dobio i donaciju vrednu pola miliona dinara za nabavku auto kerato refraktometra za komjutersko određivanje dioptrije, pa će u budućnosti i rad oftamološke službe u Rumi biti podignut na viši nivo.

About radiofruskagora