Najmodernija kotlarnica Vojvodine u Rumi

Aktuelno Društvo Privreda Ruma VESTI

Polaganjem kamena temeljca, počela je izgradnja nove gasne kotlarnice u naselju Tivol, u Rumi. Izgradnja nove kotlarnice omogućiće da u narednoj grejnoj sezoni stanovnici ovog stambenog naselja imaju kvalitetniju i efikasniju isporuku toplotne energije. Već je poznato da stara kotlarnica u nekadašnjoj fabrici „Rumen“ stanare tivolskih zgrada snabdeva toplotnom energijom i zbog dotrajalosti i udaljenosti od zgrada, pravi enormne gubitke za Javno preduzeće „Stambeno“.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić ocenio je da problemi preduzeća „Stambeno“ traju decenijama unazad, te da ništa nije rađeno po pitanju novih tehnologija i uvođenju alternativnih načina grejanja. Zato je odlučeno da se iz bužeta izdvoji više od milion eura za izgradnju kotlarnice na gas u naselju Tivol.

Mančić je naglasio da je prošle godine urađeno tri projekta za tri kotlarnice, među kojima je ova prioritet i da veruje da će izgradnja biti realizovana za grejnu sezonu 2020-2021. godine.

Vršilac dužnosti direktora JP “Stambeno,” Branislav Petrović, ističe da je značaj izgradnje nove kotlarnice veoma veliki za poslovanje tog preduzeća i naglašava da se on trudi da svi iz „Stambenog“ budu na usluzi građanima jer je, pre svega, to njihova obaveza.

Kako bi se sanirali svi nastali problem u JP “Stambeno” u prethodnom periodu, 2016. godine formirano je Stručno radno telo Opštine Ruma. Njegov zadatak je bio da sagleda poslovanje, tehničke probleme i sve što se dešavalo u tom preduzeću. Načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, navodi da je ponosan jer su rezultati rada Stručnog tela već vidlji.

Rok za završetak radova je 1. septembar naredne godine, a kako iz Opštine navode, time će biti zaustavljen trend pravljenja gubitka u JP “Stambeno”. Izvođač radova je preduzeće „Gasteh“ iz Inđije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *