Predškolci u poseti srednjoškolcima

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

Blizu 300 mališana rumskih vrtića, u 11 grupa, posetilo je Srednju stručnu  školu „Branko Radičević“u Rumi. Imali su priliku da obiđu 11 punktova, sa različitim aktivnostima, koje su za njih spremili učenici te škole.  Pedagog, Olivera Amidžić, ističe da je ovo sjajna prilika da se đaci  oprobaju u ulogama vaspitača, animatora, koordinatora pa i pedagoga u susretu sa mališanima, te da im to može biti odlična profesionalna orijentacija.

Po prostorijama škole na organizovanim punktovima bilo je mnogo interesantnih aktivnosti, pa su se tu našle i radionica porodičnih prava, radionica pravljenja perika, modna revija, predstava basna, likovna radionica, bilo je i animatora, sportskog poligona. Frizerski salon bio je zadužen za divne frizurice mališana, koji su mogli i da se posluže u sklopu ugostiteljskog štanda.

Jedan od glavnih organizatora čitave akcije bila je Dragana Tanević  urednik za kulturno obrazovni i zabavni program vrtića „Poletarac“, koja  ističe važnost boravka dece u društvenom okruženju, nasuprot čestom boravku u zatvorenom prostoru.

Ovo je bila prilika da, pored toga što su bili u „velikom društvu“, predškolci vide šta ih to očekuje u budućnosti i da već u ranom uzrastu prepoznaju svoje buduće zanimanje. Svi organizatori složili su se da su veliki drugari uradili veliki posao, kako bi mali drugari mogli da dođu i da uživaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *