Predsednik Vučić obišao hotel „Fruške terme“ na Fruškoj gori

Hotel „Fruške terme“ na Fruškoj gori, jedan je od najvećih u Srbiji. Kompleks je otvoren u septembru kada je zaposleno 215 ljudi. Vlasnik hotela  Milinko Cicmil je tokom obilaska rekao da se kompleks prostire na ukupno 35.000 kvadrata, kao i da je 22.000 kvadrata sa bazenima ispod zemlje .

Obilazeći hotel predsednik Vučić je rekao da je kompleks jako lep i da je u njega uloženo 28 miliona evra. To je zaslužilo i dobilo podršku države rekao je Vučić. „Naša pomoć nije mala, ali je mala kada pogledate ukupan iznos investicije. Sada ćemo nešto više uložiti u infrastrukturu,  a moje je samo da zamolim građane da dođu i vide kako ovo izgleda. Ovde imamo 16 veličanstvenih manastira, fantastične vinarije…“, rekao je predsednik.

Vučić je nakon obilaska rekao da Srbija može biti ponosna na „Fruške terme“ i sve ostale komplekse čiji su vlasnici Milinko i Aleksandar, koji se školovao u inostranstvu i vratio u našu zemlju kako bi obezbeđivao budućnost svoje porodice i našeg naroda. „Osam bazena u Srbiji na jednom mestu, ima i onih dečijih, divno izgleda, svi su punjeni termalnom vodom. Ovo deluje tako čisto, lepo, i da me je pre nekoliko godina neko doveo u ovakav hotel ja bih rekao, ovo sigurno nije u Srbiji. Turizam je jedna od novih industrijskih grana u koju ćemo tek ulagati“, rekao je Vučić.

Obilazeći „Fruške terme“ , predsednik je rekao da će ovaj hotel doneti dosta Srbiji, kako u razvoju turizma, tako i u razvoju celog ovog dela Srbije. Vučić je najavio  i da će biti urađen put od 9,5 kilometara do Iriškog venca, kako bi bio „bliži“ turistima.

About radiofruskagora