Kompletna obnova saobraćajnice u Beški

Aktuelno VESTI

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je radove na obnovi Ulice kralja Petra u Beški, a tim povodom Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade izdao je sledeće saopštenje:

„Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je radove na kompletnoj obnovi Ulice kralja Petra u Beški, u dužini od 1200 metara. Investicija je vredna 53,6 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, i Opština Inđija.

„Ova investicija je veoma važna za meštane Beške, celu opštinu Inđija, ali i za razvoj turizma, jer ovu saobraćajnicu koriste mnogi turisti koji žele da posete Frušku goru i ovaj deo Srema“, rekao je potpredsednik Milićević.

On je ponovio da Pokrajina i Opština Inđija imaju izuzetnu saradnju, te da su uz zajedničko ulaganje od 760 miliona dinara u prethodne tri godine realizovani brojni infrastrukturni projekti u toj opštini.

Milićević je naveo da su ulaganja u opštinu Inđija deo sveukupne obnove i izgradnje infrastrukture u Vojvodini, koju zajednički sprovode Vlada Srbije i Pokrajinska vlada u saradnji sa svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

„Veliki investicioni ciklus nastavljamo i u 2020. godini. U planu je čitav niz kvalitetnih ulaganja u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zdravstvo, obrazovanje, sportske objekte i objekte socijalne zaštite“, rekao je Milićević i dodao da će Pokrajina nastojati da obezbedi sredstva za završetak sportskog centra u Inđiji.

Obilasku radova su prisustvovali predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Gak je naglasio da je Opština Inđija uz podršku Pokrajine realizovala značajne projekte, među kojima je i ova saobraćajnica u Beški izgrađena još 1968. godine.

Kovačević je rekao da su svi projekti koje je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja završeni ili su potpisani ugovori. On je pozvao sve vojvođanske gradove i opštine sa dobrim projektima da konkurišu za sredstva u novom investicionom ciklusu.

Ulica kralja Petra umesto dosadašnje kaldrme dobiće asfalt. Saobraćajnica će biti proširena na šest metara kako bi se uskladila njena geometrija i ostvarila zadata projektna brzina od 50 kilometara na čas“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *