Otvorene nove prostorije OO SNS Mali Zvornik

Aktuelno

Prostorije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik na novoj adresi, u zgradi Doma kulture u Malom Zvorniku, svečano su otvorene u ponedeljak, 13. januara, u prisustvu predsednika Izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića, koordinatora SNS-a za Mačvanski i Kolubarski okrug Branislava Malovića i drugih stranačkih funkcionera, predsednika i poverenika opštinskih i gradskih odbora SNS-a sa područja Mačvanskog okruga i oko 300 članova i simpatizera stranke.

Obraćajući se okupljenima na ovom događaju, predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, uz čestitku i želje za dobro zdravlje i mnogo sreće povodom novogodišnjih i božićnih praznika, članovima stranke poželeo je i to da u novoj godini budu kadri i spremni da odgovore budućim izazovima i zadacima, a prvenstveno onim koje donose predstojeći izbori.

On je naveo da od ljudi koji žive u ovom delu Srbije na izborima očekuje rezultat koji će pokazati da sve ono što je rađeno u proteklom periodu jeste imalo svrhu i obezbediti podršku građana za realizaciju svega što je planirano u naredne četiri godine.

 

Ističući da je politika ove stranke najispravnija politika i da je državi u kojoj živimo donela mnogo toga dobrog, Glišić je poručio da je na članovima SNS-a da međusobnom slogom i odgovornošću obezbede pobedu na izborima.

On je rekao da će predstojeća godina za mačvanski kraj biti godina značajnih radova i investicija, kao što je povezivanje Loznice i Šapca brzim trakama, pa samim tim i Malog Zvornika, da su tu i drugi važni projekti koji će se desiti, zbog čega je, kako je naveo, odgovornost i obaveza SNS-a veća da april dočeka spremno, sa jasnim planom sa kojim će izađi pred građane, i da razultat na izborima bude bolji.

Glišić je ocenio da Opštinski odbor SNS-a u Malom Zvorniku sada ima veoma dobre uslove za rad u novim prostorijama, koje su, po njegovom mišljenju, vrlo reprezentativne i pariraju prostorijama pojedinih gradskih odbora.

Komentarišući potencijalno smanjenje cenzusa na 3 posto na predstojećim izborima, o čemu Skupština Srbije treba konačno da se izjasni, predsednik Izvršnog odbora SNS-a Malozvorničanima je rekao da bi to eventualno, u slučaju da dođe do smanjenja cenzusa, značilo veći broj predloženih listi na lokalnim izborima i veću konkurenciju, jer će mnogi pomisliti da mogu da preskoče cenzus i budu tas na vagi, koji će sutra nešto da odlučuje i da se pita.
On je članovima poručio da je zbog toga veoma važno da SNS na izborima osvoji više od 50 posto glasova u svakoj lokalnoj zajednici, kako bi izbegla situaciju da kasnije vrši vlast sa pojedincima čiji je jedini cilj da u politici nešto istrguju.

Prema njegovim rečima, gledano sa druge strane, smanjenje cezusa govori o tome da Srbija, kao država, jeste demokratsko društvo, koje teži da građani imaju što više svojih, narodnih predstavnika, i u lokalnom i u republičkom parlamentu, te da će na ovaj način više političkih opcija dobiti priliku da bude zastuplje

no u parlamentu.

On je rekao da će SNS gledati svoju politiku, podsetivši da je vodi čovek koji je u proteklih 8 godina, odnosno 6 godina otkako je na najodgovornijim funkcijama u državi, uradio mnogo toga za Srbiju i da su predstojeći izbori šansa koju građani ne smeju da prokockaju i vrate se u vreme priča i šarenih laža, kojima su ih ranije vlasti zavaravale, od izbora do izbora.

Glišić je istakao da je u proteklom periodu urađeno mnogo toga konkretnog i da na tom putu, koji je trasirao predsedsednik Aleksandar Vučić, građani Srbije treba da ostanu i da se bore, jer politika rada i poštenja, kako je naveo, jedina nešto donosi, a da su rezultati svega ostalog već viđeni u nekim prošlim vremenima.

On je poručio da je na građanima izbor da li će se vratiti u ta prošla vremena ili ne, u kojima je Dragan Đilas, umesto da otvara fabrike, gradi puteve i podiže životni standard stanovništva, na uštrb građana Srbije, podigao svoj lični životni standard i finansijski obezbedio 7 generacija svoje porodice, te da se za predstojeće izbore kandidovao kako bi obezbedio još koje pokoljenje.

Na kraju obraćanja okupljenima na otvaranju stranačkih prostorija u Malom Zvorniku, predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić rekao je da sve što je u Srbiji urađeno na čelu sa SNS- om ne može gumicom da se izbriše i da će sve što je predviđeno planom razvoja od 2020. do 2025. godine biti urađeno, te da je za to potrebna podrška građana na predstojećim izborima, koju, kako je naveo, očekuje od Malozvorničana.

On je rekao da veruje u građane Malog Zvornika da će biti vredni i marljivi u narednih 100 dana i da znaju da će u naredne 4 godine biti onako kako su glasali na izborima.

Ističući da izbora neće biti na godinu ili dve, već da ulazimo u ciklus koji karakteriše stabilna društva, gde su izbori na svake 4 godine, Glišić je izlaganje zaključio rečima da su sledeći izbori u Srbiji tek 2024. godine i da je zato veoma važno za koga će građani glasati.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik Zoran Jevtić izjavio je da je počastvovan dolaskom najviših funkcionera stranke i stranačkih kolega iz drugih opština i gradova na otvaranje prostorija SNS-a u Malom Zvorniku, te da to mnogo govori o podršci koju opština Mali Zvornik i lokalni odbor SNS-a imaju od najvišeg rukovodstva stranke.

On je naveo da su skupovi kao što je ovaj veliki podstrek i vetar u leđa lokalnom rukovodstvu da nastavi odgovorno da radi, da se bori i istrajava u svakodnevnim naporima da život u Malom Zvorniku učini kvalitetnijim.

Ističući dosadašnje evidentne rezultate i napredak na tom planu, Jevtić je rekao da će opština Mali Zvornik, kao i čitava Srbija, u skladu sa nedavno predstavljenim petogodišnjim planom razvoja zemlje, u narednom periodu biti veliko gradilište, te da je glavni cilj lokalnog rukovodstva u narednom periodu da opštinu iz reda devastiranih uvede u grupu srednje razvijenih opština.

Po završetku oficijelnog dela, svečanost povodom otvaranja novih prostorija OO SNS Mali Zvornik nastavljena je u duhu prazničnog raspoloženja, zajedničkim koktelom za goste, uz mini vatromet, tortu i drugo posluženje.

Izvor: Comnet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *