25 novih autobuskih stajališta u rumskoj opštini

Aktuelno Privreda Ruma

Opština Ruma privela je kraju akciju postavljanja 25 novih autobuskih stajališta. Projektom „Participativnog budžetiranja“ obuhvaćeno je osam seoskih mesnih zajednica gde je postavljeno 21 autobusko stajalište, dok su četiri postavljena u samom gradu.

Među 8 sela rumske opštine u kojima su postavljena nova autobuska stajališta, sa klupama i novim kantama za smeđe, našao se i Klenak, čiji su meštani veoma zadovoljni svim već urađenim poslovima, koji ulepšavaju njihovo selo.

Pristojniji uslovi za sve putnike koji čekaju prevoz, autobus ili taksi, omogućeni su i stanovnicima Platičeva, gde su u centru tog sela postavnjena dva stajališta, dok je na glavnom prometnom putu svoje mesto pronašlo jedno novo stajalište, sa klupom i prikladnom kantom za odlaganje smeća.

Za ovaj posao iz budžeta je izdvojeno je blizu 10 miliona dinara. Sama cena stajališta je omogućila da sa prvobitno planiranih 12 stajališta, ipak bude realizovana postavka ukupno 25. Sva stajališta su uređena na sličan način, nakon postavke same konstrukcije, usledilo je i postavljanje klupica, žardinjera i kanti za smeće, a upravo te finalne radove, danas je u Stejanovcima obišao načelnik gradske Uprave, Dušan Ljubišić.

Ljubišić je podsetio na to da je čak 36,5 miliona dinara opredeljeno u ovoj godini za projekte koje su građani izglasali kroz „Participativno budžetiranje“, te da je za pešačko-biciklističku stazu koja će povezati Donje Petrovci i Putince obezbeđeno 20 miliona dinara.

Nova autobuska stajališta su dobili: Kraljevci, Dobrinci, Žarkovac, Donji Petrovci, Stejanovci, Platičevo, Hrtkovci, Klenak i Ruma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *