Svetosavska akademija u Rumi

Aktuelno Društvo Ruma

Svečani program Svetosavske akademije održan je u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Brana Crnčević“. Učenici Srednje tehničke škole „Milenko Brzak Uča“, koja je bila domaćin ovogodišnje akademije, pripremili su prigodan program, a na bini su im se priključili i članovi Srpskog pevačkog društva u Rumi i Crkvenog hora „Vera“.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma, Stevan Kovačević, istakao je da će nove klupe, učionice i nova nastavna sredstva dobiti potpun smisao, samo ukoliko naše škole iz godine u godinu budu punije.

Katarina Dupor, Uroš Kurjega, Elena Džambas, Jovana Vranješević, Sanja Božić, Branka Trkulja, Milica Oroz, Pavle Stojanac, Danijela Takač, Teodora Škaro, Andrej Petrović, Milica Vujić, Ognjen Ćirić, Aleksa Nenadić i Jelena Đikić svojim radom, trudom i zalaganjem, zaslužili su da budu privilegovani dobitnici ovogodišnjih Svetosavskih povelja.

O Svetosavlju je u ime Srpske pravoslavne crkve govorio sveštenik Branislav Mišković, starešina Hrama Sabora srpskih svetitelja u Rumi. On je naglasio da je srpski narod od momenta upokojenja Svetog Save do danas negovao neugasivi plamen Svetosavlja, i da tako mora biti i u budućnosti.

Vesna Ilić, direktorka STŠ „Milenko Brzak Uča“ Ruma u svom obraćanju istakla je svoju zahvalnost i zadovoljstvo što je njena škola, baš ove godine domaćin svetosavske akademije.

Svoj doprinos svakoj Svetosavskoj akademiji daje i Humanitarni fond „Jasmina Milošević“ iz Rume koji ove godine obeležava deset godina rada. U prethodnim godinama nagrađivani su najbolji literalni radovi učenika sa teritorije rumske opštine, a ove jubilarne, umesto uručivanja nagrada učenicima, štampana je knjiga „Riznica reči“ sa dosadašnjim nagrađenim radovima, a dva laptop računara poklonjena su školama OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ i SSŠ „Branko Radičević“, koje su najviše radova slali na konkurse Fonda. Poklon knjige uručene su i zamenici predsednika Opštine Ruma, Mariji Stojčević i predsedniku Skupštine Opštine Ruma, Stevanu Kovačeviću, za decenijsku podršku Opštine Ruma radu Humanitarnog fonda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *