Sremci na Sajmu turizma u Beogradu

Društvo Kultura

Turističke organizacije iz Srema predstavljaju turističke potencijale i ponudu na ovogodišnjem, 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Istorijsko-kulturno, nasleđe, manifestacije i gastronomija po kojoj je Srem nadaleko poznat samo su deo onoga što posetioci mogu videti i probati.

Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica na 42. Sajmu turizma u Beogradu akcenat je stavila na kulturno-istorijsko nasleđe pa su posetioci na njihovom štandu u hali 4 Beogradskog sajma mogli da vide mlade glumce obučene u rimske uniforme, probaju pravi rimski hleb sa namazima ali i da čuju više detalja o antičkom  gradu Sirmium.

Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstavila je svoj novi projekat- Kolač Žanet. I to ne bilo kakav kolač, već onaj kojim je zaveden čuveni kompozitor Ludvig van Betoven. Ekskluzivno na ovogodišnjoj manifestaciji “Gastro Srem” biće otkriven recept za kolač lepe Žanet iz Golubinaca, supruge gardijskog kapetana Karla Greta, kojim je zaveden  kompozitor.

Turistička organizacija opštine Inđija predstavila je celokupnu turističku ponudu opštine kao i novu brošuru izrađenu za potrebe ovogodišnjeg sajma u Beogradu. Svoje proizvode na štandu Inđije predstavljaju   Udruženje žena „Banstolka“ , Udruženje žena „Gorocvet“  i PG Dabić.

Pored pomenutih sremskih gradova svoju turističku ponudu predstavile su i opštine Pećinci i Šid. Podsetimo, na najvećem turističkom događaju u zemlji i regionu jugoistočne Evrope predstavljaju se najznačajnije turističke agencije, organizacije, hoteli, turistički centri, avio kompanije, međunarodni tur-operatori, koji promovišu najnovije trendove u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa. Ovogodišnja zemlja partner je Egipat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *