Kapitalne investicije lokalne samouprave u Rumi

Ruma

U Rumi se, u vreme vanrednog stanja i cele situacije sa korona virusom, nije prestajalo sa infrastrukturim radovima i uređenjem grada, a sve u nameri da se poboljša život građana.

Neki od radova počeli su prethone godine, oni se nastavljaju, završavaju i započinju novi. Svakako jednan od značajnijih projekata jeste rekonstrukcija ulica 15 avgust i 15. maj, za čiju rekonstrukciju će biti izdvojeno 320 miliona dinara.

Da se vredno radi u svim uslovima, dokazuju i pokazuju završeni radovi i započinjanje novih. Radovi na izgradnji kotlarnice na gas u rumskom naselju „Tivol“ su pri kraju, a iz budžeta opštine biće izdvojeno milion evra i za izgradnju nove kotlarnice u naselju „Solidarnost“, i za to je uplaćen avans u iznosu od 36 miliona dinara. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, nedavno je istakao da su to kapitalne investicije te lokalne samouprave i najavio je nove planove sa ciljem uređenja Rume.

Pored toga, Mančić je istakao da je 9. maja stigla saglasnost uprave za kapitalna ulaganja APV za uvođenje u posao izvodjača radova na rekonstrukciji dve ulice u Rumi, Ulice 15. maj i 15. avgust. Kako kaže, to će svakako obeležiti izlazak Rumske opštine iz epidemije virusa korona.

Još jedan od dokaza  da se u Rumi radi, gradi i obnavlja jeste i rekonstrukcija fontane na gradskom trgu. Nedavno je trg osvežen rekonstruisanim klupama i kantama za smeće, a uskoro će i uz pomoć obnovljene fontane zasijati punim sjajem. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *