Otpočela izgradnja kotlarnice „Solidarnost “ u Rumi

Aktuelno Ruma

Zahvaljujući dobrim prihodima u budžetu, Opština Ruma aktivno ulaže u sistem daljinskog grejanja. Tako je nedavno u tom gradu otvorena novoizgrađena, moderna kotlarnica u naselju „Tivol“, vredna oko 120 miliona dinara, a danas su otpočeli i radovi na izgradnji još jedne nove kotlarnice na gas, u naselju „Solidarnost“. Kotlarnica “Solidarnost”  biće površine 165m/2, a Opština Ruma je za tu namenu iz budžeta izdvojila oko 100.000.000 dinara bez PDV-a

Kotlarnica Solidarnost jedna je od četiri kotlarnice u sistemu daljinskog grejanja Javnog preduzeća “Stambeno”. Nalazi se kod Doma zdravlja i zagrevaće više od 29000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, što će najverovatnije uključivati i prostor rumskog Doma zdravlja.

Radove na izgradnji ove kotlarnice, danas je obišao predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić i tom prilikom istakao da će po završetku ovih radova Ruma imati obezbeđen efikasan i ekološki sistem grejanja.

Planom rada za 2020. izgradnja kotlarnice “Solidarnost” predviđena je u okviru Kapitalnih investicija finansiranih subvencijom Opštine, a izgradnja podrazumeva građevinske radove, čiji je završetak planiran za oktobar ove godine, što znači da će građani Rume u novu grejnu sezonu ući sa dve potpuno nove, moderne i pre svega, ekološki prihvatljivije gasne kotlarnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *