Nove podsticajne mere poljoprivrednicima i mladim bračnim parovima Inđije

Aktuelno VESTI

Poljoprivrednicima sa teritorije Opštine Inđija, iz godine u godinu, sve su dostupnija sredstva koja opredljuje lokalna samouprava za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvonje. Ove godine agrarni bužet iznosi preko 30 miliona dinara, a mere koje sprovodi Agencija za ruralni razvoj izazivaju sve veće interesovanje, pa ne čudi što se sredstva opredeljena za nabavku nove mehanizacije, koja je i jedna od najpopularnijih mera, utroše za svega sedam dana.

Druga mera, koja se ove godine sprovodi po prvi put, a  tiče se kupovine seoskih kuća sa okućnicom za mlade bračne parove, izazvala je veliko interesovanje i do sada sedam bračnih parova predalo je neophodnu dokumentaciju. Kako ističe Pejović Ševrt, 10 miliona dinara je opredeljeno za ovu meru, a svaki bračni par koji konkuriše najviše može dobiti do million dinara.

Kako ističu u Agenciji za ruralni razvoj Opštine Inđija, oni su kao i uvek na rasolaganju poljoprivrednicima za sve neophodne informacije, podsećajući da više od deset godina unazad funkcioniše sistem obaveštavanja poljoprivrednika koji se nalaze u njihovoj bazi podataka, putem sms poruka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *