Smanjuje se broj obolelih od korona virusa, ali nema opuštanja

Aktuelno Sremska Mitrovica

U poslednja tri dana na području Sremskog okruga broj obolelih je u blagom padu, zaključeno je na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Najviše obolelih ima u Sremskoj Mitrovici, 129, dok najmanje pozitivnih osoba na korona virus ima u Irigu, 5. Sledi Ruma sa ukupno 71 pozitivnim, zatim Inđija sa 39 pozitivnih, Stara Pazova sa 30, Šid u kome je korona virus potvrđen kod 18 osoba i Pećinci u kojima ima 10 pozitivnih na virus Kovid 19.

U poslednja dva dana u Sremskoj Mitrovici na korona virus pozitivno je još 7 osoba, saopšteno je na održanoj konferenciji za medije u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Ukupan broj obolelih od korone u Mitrovici iznosi 129. Epidemiološka situacija se poravlja.

Manji broj hospitalizovanih pacijenata primetan je i u Korona centru u Sremskoj Mitrovici, u kome je trenutno smešteno 90 pacijenata. 80 pacijenata imaju lakšu i srednje tešku kliničku sliku, dok se na odeljenju intenzivne nege trenutno nalazi  10 pacijenata.  Sedam osoba je priključeno na respirator a troje na takozvanu kiseoničku podršku. Tokom prethodnog vikenda jedna osoba je preminula od posledica korona virusa.

Proteklog vikenda primetan je i manji broj osoba koje su se javljale na pregled u Kovid ambulanti. 207 osoba sa simptomima sličnih kovid infekciji je potražilo pomoć lekara, što je za 20 odsto manje pregleda nego prethodnog vikedna. U Kovid ambulanti dežura osam timova lekara.

Iz Gradske uprave Sremska Mitrovica pozivaju svoje sugrađane na odgovornost i na poštovanje svih propisanih mera bezbednosti, u cilju sprečavanja širenja ove pandemije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *