Humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića

Aktuelno Društvo

Okupljeni oko ideje da predstojeće praznike ulepšaju deci iz socijalno ugroženih porodica, grupa dobrih ljudi pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića, koja će trajati do 20. decembra. Prihvatni centri otvoreni su u Subotici, Novom Sadu, Somboru, Inđiji,  Rumi, Nišu, Smederevu, Kraljevu i Beogradu.

“Za učešće u akciji nije potrebno mnogo, već samo da se u jednu ukrasnu kesicu ubaci nekoliko slatkiša, slaniša i sokića, uz lepu poruku koja će obradovati porodicu kojoj će paket biti poklonjen.  Odmah po pokretanju akcije koja je započela na Facebook-u kao lična inicijativa, zahvaljujući dobrim ljudima koje smo probudili, ona je počela da se širi po celoj Srbiji. U ovom trenutku otvoreno je 15 prihvatnih centara, ali svakako težimo da se ovaj broj uveća.  Svi paketići koji se prikupe u tim mestima, biće podeljeni ugroženim porodicama koje u njima žive”, rekao je Branko Prčić, inicijator humanitarne akcije.

Svi sugrađani koji žele da se priključe akciji i kraj ove neverovatne godine ulepšaju mališanima iz njihovih gradova, paketiće za sada, između ostalog, mogu da ostave u prihvatnim centrima smeštenim u Otvorenom Univerzitetu u Subotici, Somborskom edukativnom centru (Sombor), Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. 

Kompletan spisak centara i sve dodatne informacije građani mogu da pronađu na:

https://www.facebook.com/branko.prcic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *