„Vinsko sokače“ u Rumi održano po prvi put

Aktuelno Društvo Ruma VESTI


Manifestacijom pod nazivom „Vinsko sokače“ Ruma se upisala na mapu vinskih manifestacija. Bila je to prilika da se okupe vinari pre svega iz Srema, ali i brojni vinoljupci, koji su uživali u degustaiciji najrazličitijih vina.


„Ovde smo po prvi put jer je manifestacija organizovana po prvi put. Doneli smo neku bazičnu liniju vina, ali i neka premijum vina sa dvadesettrokaratnim zlatom te će građani Rume moći da probaju od belih nekih svežih vina, polusuvih i rozea, barik crvenih vina i naravno vino sa zlatom tako da će Rumljani moći da probaju, naravno tu su i druge vinarije i da vidimo kakvi će utisci biti za prvi put“, rekao jeBojan Brestovački, vlasnik Vinarije „Brestovački“ iz Erdevika.

Vinsko sokače je manifestacija koje posvećena grožđu, ali i dugoj tradiciji vinarstva koja postoji na prostru Srema, još od starih Rimljana.

„Zaista mi smo podneblje Srema, nalazimo se u samom podnožju Fruške gore i na teritoriji naše opštine želimo da podržimo i podstaknemo rad vinogradarstva odnosno proizvodnju vina. To je bio jedan od glavnih razloga zašto smo se odlučili da organizujemo ovu manifestaciju i da pozovemo vinarije iz naše okoline i ali čitavog regiona“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma, koja je obišla sve štandove i pozdravila sve izlagače.

U okviru manifestacije održana je i Mala škola vina somelijera Marije Bojović. Osim vinara, na manifestaciji su učestvovala i rumska udruženja žena, proizvođači meda, sira, ručno oslikane staklarije. Takođe, iskazana je i želja da ova manifestacija postane tradicionalna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *