U planu rekonstrukcija Doma kulture u Stejanovcima

Aktuelno Društvo Kultura Ruma

Dom kulture u Stejanovcima je zgrada koja kada je sagađena je bila velelepna građevina. Međutim danas, pod zubom vremena vapi za ulaganjima i sređivanjem. Opština Ruma ima nameru da ovu zgradu koja krasi sami centar sela preuredi i vrati joj stari sjaj, najavila je zamenica predsednika opštine Ruma prilikom nedavnog obilaska radova na rekonstrukciji seoske škole.

„Radimo na našem Domu kulture. To je zgrada u koju nije ulagano još od 70 i neke kada je bilo Znanje imanje. Tada je poslednja bila neka rekonstrukcija. Mi smo jedno malo selo koje koristi taj dom kulture. Obično ta mala sela imaju malo dece i slabo se koristi“, rekla je Biljana Popović Jovanović, zamenica predsednika Opštine.

Ona je podsetila da Stejanovci imaju vrlo aktivno folklorno društvo koje održava redovne probe nekoliko puta nedeljno, a takođe dom služi i za održavanje različitih manifestacija.

„Nama je samo potrebno da on ude reprezentativan. On jeste za ono vreme stvarno bio urađen po nekim visokim standardima i to se vidi. On i dalje stoji, ali pitanje koliko i prokušnajva i bina je već oštećena od tog prokišnjavanja“, navela je zamenica.

Ona je takođe pojasnila da je Opština ušla u proceduru za sređivanje papira vezanih za ovu zgradu, jer kako je navela, postoje u imovinskim papirima neke hipoteke koje su ostale još od zadruge, te tako će Opština moći da ulaže u ovaj objekat tek kada u potpunosti postane njeno vlasništvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *