Ruma bez bojazni ulazi u novu grejnu sezonu

Aktuelno Ruma VESTI

U Rumi je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu koja po pravilu počinje 15. oktobra. U sklopu priprema za novu grejnu sezonu u toku su radovi na izgradnji toplovoda od kotlarnice Solidarnost do Doma zdravlja.

„Kao što smo i obećali, Opština Ruma će to i uraditi, priključićemo Dom zdravlja na kotlarnicu Solidarnost. Od sada će se Dom zdravlja snabdevati gasom i grejanje će se vršiti preko gasa, neće više biti na mazut. Njihova kotlarnica je bila u veoma lošem stanju , bila je zrela za totalnu rekonstrukciju. Mi smo odlučili da ih priključimo na sistem JP „Stambeno“ u novoj kotlarnici „Solidarnost“ tako da se očekuje završetak radova pred sam početak grejne sezone“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Priključivanjem Doma zdravlja na „Solidarnost“, JP „Stambeno“ dobija novog velikog korisnika, odnosno oko novih 10.000 metara kvadratnih koje će zagrevati. Iako je trenutno energetika tema broj jedan, u rumskoj lokalnoj samoupravi kažu da je sve spremno i da za sada nema bojazni.

„Sve je pod kontrolom i u Rumi zaista nema nikavog razloga za bojazan da ne kažem strah da će neko biti bez grejanja. Ne, ne svi će biti snabdeveni. Većina se i greje na gas, ove kotlarnice koje su ostale na mazut u toku su nabavke potrebnih količina mazuta , tako da se sve radi pod kotrolom“, navela je predsednica Opštine.

Predsednica je takođe istakla i da će Opština Ruma prema preporukama i merama ministarstva štedeti energiju u smislu osvetljenja, javne rasvete, stadiona i slično, te se isto preporučuje i građanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *