Održan Rumski polumaraton – Ruma bila atletska prestonica Srbije

Ruma Sport VESTI

U subotu 24. septembra Ruma je bila atletska prestonica Srbije, jer je u Rumi održan četvrti po redu Rumski polumaraton. I ove godine oboren je rekord. Po drugi put u Rumi je rekord oborio tridesetdvogodišnji Kenijac Stenli Kipruto, istrčavši staz u za sat vremena, šest minuta i 40 sekundi.

„Zadovoljan sam, vreme je bilo dobro. Izuzetno mi je drago što sam oborio rekord Rumskog polumaratona i radujem se da dođem i naredne godine“, rekao je Stenli Kipruto, rekorder i pobednik 4. Rumskog polumaratona.

Veliku podršku je Stenli imao i od naše proslavljene atletičarke Olivere Jevtić, takođe članice AK „Mladost“ Užice, koju je nažalost povreda sprečila da trči u Rumi.

„Hvala organizatoru što su me zvali ja sam zaista želela da dođem i oborim rekord, prošle sedmice sam pobedila u Sarajevu i tamo postigla rekord, da sam to ponovila i ovde bi to bio rekord, ali eto i povrede se dešavaju, vidimo se naravno sledeće godine, ako ne trkački onda opet u ulozi trenera“, rekla je Olivera Jeftić, maratonka i pobednica prvog Rumskog polumaratona.

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Nora Trklja Boca iz Subotice koje je po prvi put učestvovala na Rumskom polumaratonu istrčavši stazu za sat,21 minut i 40 sekundi koja je ujedno i ostvarila lični rekord.

Rumski polumaraton je manifestacija od izuzetnog sportskog, ali i turističkog značaja za opštinu Ruma, rekao je prilikom otvaranja manifestacije predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević.

„Ova manifestacija je postala prepoznatljiva izvan okvira rume zato što imamo takmičare koji dolaze iz inostanstva meni je zadovoljstvo da u ime Opštine otvorim ovu manifestaciju. To je nama jedna od značajnijih sportskih manifestacija u gradu izdvajamo mnogo sredstava za sport a ova manifestacija je bitna jer pomaže u našim naporima da afirmišemo sportske stilove života i motivišemo mlade ljude da se uključe u sportske aktivnosti“, rekao je prilikom otvaranja Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma.


Na četvrtom rumskom polumaratonu prijavilo se preko 350 takmičara u različitim kategorijama. Pored centralne trke – polumaratona, održana je i štafeta 3h7 kilometara, DDOR trka zadovoljstva i tradicionalni maraton za najmlađe Rumljane.

Organizatori su obezbedili pehare, medalje i vredne novčane nagrade, a pored pet najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađeni su i najbrži Rumljani, najstariji i najmlađi učesnik i najbolji u kategorijama 40+,50+,60+ godina.

Dobro poznati ANIP „Branko Radičević“ i grupa Vrelo su upotpunili muzički deo programa manifestacije i po ko zna koji put nagrađeni su velikim aplauzima rumske publike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *