Ru: Rekonstrukcija krova Centra za socijalni rad, slede nova ulaganja

Aktuelno Društvo Ruma VESTI

U toku su završni radovi na rekonstrukciji krova objekta Centra za socijalni rad u Rumi. Radove je obišla predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić koja je istakla da u ovu zgradu nije ozbiljnije ulagano još od 1961. godine, od kada je osnovan Centar.

„Menjamo crep i kompletnu krovnu konstrukciju zajedno sa olucima, jer zgrada imala i problem sa prokišnjavanjem. Nakon toga u narednoj godini planiramo dalje da uredimo ovu zgradu iz tog razloga što kroz ovu zgradu prolazi veliki broj građana i korisnika. Zapravo smo osluškivali korisnike koji su rekli da je zgrada u kojoj se nalazi CSR u prilično lošem stanju“, rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Rekonstrukcija ove zgrade finansirana je iz budžeta Opštine Ruma, kako bi ona bila reprezentativana, ali i kako bi se stekli bolji uslovi za prijem korisnika, ali i rad zaposlenih.

„U centru ima 22 zapsolenih, a broj korisnika je jako veliki. Mi imamo širok spektar korisnika, jer imamo i širok spektar usluga. Imamo preko 4000 korisnika koji nam dolaze ovde kod nas, što bi značilo da je ceo dan neko i našem objektu“, rekao je Miloš Kulpinac, direktor Centra za socijalni rad Ruma.

Predsednica Opštine je obišla zgradu i sa direktorom su dogovorene nove investicije i nova ulaganja u ovaj objekat koji je u opštinskom vlasništvu.

„Prošla sam kroz čitavu zgardu i videla šta je još zarpavo nedostaje šta je akutno. Zbog prokišnjavanja treba okrečiti celu zgradu, potom vidim da ni elektroinstalacije nisu najsjanije, a ono što je najurgentnije su svakako toaleti. Direktor mi je ukazao i da imaju problem i sa vlagom oni će uraditi projekat, pa ćemo videti tokom naredne godine kakav je problem sa vlagom da se i to sanira i reši i da ova zgrada bude kompletno uređena“, naveloa je predsednica.

Predsednica je i podsetila da su investicije u ovu zgradu počele još početkom godine kada je zamenjena kompletna stolarija, što je opštinski budžet koštalo tri miliona dinara. U Centru za socijalni rad ističu i da svi ovi radovi doprinose i boljoj e

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *