INĐIJA: PRIPREME ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU U PU „BOŠKO BUHA“

Aktuelno VESTI
U inđijskoj Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ u toku su pripreme za predstojeću školsku godinu. Kako kažu nadležni, vrše se radovi neophodni za nesmetan rad. Takođe je intenzivirana naplata dugovanja roditelja prema inđijskom vrtiću.
      Iako je letnji raspust u toku, u julu su radili svi objekti sem objekta „Neven“, dok će u tekućem mesecu za decu iz Inđije biti otvoren taj vrtić u Omladinskoj ulici.  Ovaj period se korisiti za pripremu objekata za početak nove školske godine, odnosno za dezinfekciju i deratizaciju, razne popravke, krečenje, nabavku mobilijara za igrališta u dvorištu vrtića i sve ostalo što je potrebno za normalno funkcionisanje.
     Kada je reč o naplati potraživanja , u vreme godišnjih odmora taj proces ide teže,ističe Uzelac. Pre dve nedelje su telefonski i pismeno kontaktirali dužnike. I pored toga, u proteklih 15 dana naplaćeno je oko 1,5 miliona dinara od ukupnog duga koji iznosi 3 miliona.
     Kako ističe Uzelac, roditelji su u obavezi svakog 15. u mesecu da izmire dugovanja iz prethodnog meseca. Međutim, ima i onih čija pojedinačna dugovanja iznose i preko 10 000 dinara . Kako navodi direktor vrtića, ukoliko i posle nekoliko opomena roditelj ne isplati dug,dete se ispisuje a na njegovo mesto prima dete sa liste čekanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *