Kupinovo – najlepše kiflice u Sremu

Aktuelno Društvo VESTI

Na takmičenju za najbolje slane i slatke kiflice, koje je 8. avgusta u Kupinovu organizovalo Udruženje žena „Majka Angelina“ pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, među desetak udruženja iz Srbije nastupilo je i Udruženje žena „Beli anđeo“ iz Dvorova u Republici Srpskoj, a u oštroj konkurenciji prvu nagradu za najbolje slane kiflice osvojilo je udruženje „Socio-ekologično“ iz Deča, drugo mesto pripalo je udruženju „Šimanovčanke“ iz Šimanovaca, a treće mesto su osvojile slane kiflice udruženja „Mimoza“ iz Starih Banovaca. Najbolje slatke kiflice pripremile su žene iz udruženja „Kraljevci“ iz Kraljevaca, drugo mesto je osvojilo udruženje „Kolevka Srema“ iz Pećinaca, a treće udruženje „Vesele Sremice“ iz Golubinaca. Nagrade je uručila predsednica udruženja „Majka Angelina“ iz Kupinova Vesna Radanov.

Takmičenje je otvorio zamenik predsednice opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom naglasio da udruženja žena uvek mogu računati na podršku pećinačke lokalne samouprave, jer svojim radom čuvaju narodnu tradiciju, a svojim nastupima na najbolji način promovišu sredine iz kojih dolaze.

Nagradu za najlepši ručni rad dobilo je udruženje „Jagodice“ iz Stare Pazove, za najlepši štand proglašen je štand udruženja „Beli anđeo“ iz Dvorova, najlepšu kecelju su izvezle članice udruženja žena „Jamena“ iz Jamene, a najorginalniji štand su postavile „Morovićanke“, udruženje žena iz Morovića.

Među onima koji su dobili zahvalnice za uspešnu saradnju bili su i zamenik predsednice opštine Pećinci Zoran Vojkić, preduzeće „Luki komerc“, Industrija mesa „Đurđević“, Turistički info-centar opštine Pećinci i koordinatorka udruženja žena u opštini Pećinci Ružica Mrkalj.

Udruženje žena „Majka Angelina“ kao dobar domaćin ovoga puta nije učestvovalo u konkurenciji za nagrade, ali je zato na nedavno održanom takmičenju u Moroviću osvojilo dve od ukupno tri prve nagrade. Kupinke su u Moroviću, u konkurenciji 25 udruženja žena, osvojile pehare za najorginalniji ukus starinskog hleba i za najlepšu narodnu nošnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *