Inđija: Usvojen predlog Akcionog plana za zapošljavanje opštine Inđija za 2016. godinu

Aktuelno Društvo VESTI

Opštinsko veće opštine Inđija usvojilo je predlog Akcionog plana zapošljavanja za tekuću godinu kojim su utvrđene mere koje će biti finansirane u ovoj budžetskoj godini. To se odnosi na mere podsticaja samozapošljavanja, obavljanja stručne prakse i javnih radova. Opština Inđija ove godine izdvojila je 6 miliona dinara, dok će 3 miliona izdvojiti Nacionalna služba za zapošljavanje, istakao je nakon Veća, Dragan Janković, direktor Agencije za LER.

 
Kako je istakao, ove godine lokalna samouprava izdvojila je dvostruko veću sumu nego što je to bilo u 2015. Za mere zapošljavanja koje se tiču obavljanja stručne prakse prednost imaju oni poslodavci koji nakon 12 meseci ponude angažovanom licu rad na neodređeno vreme.
 
Pored predloga Akcionog plana za tekuću godinu, inđijski većnici utvrdili su, između ostalog, Lokalni akcioni plan za unapređenje obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja i stanovanja Roma u opštini Inđija za period 2016. do 2020. godine, kao i predlog Odluke o vršenju eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine Inđija za prošlu godinu. O svemu tome konačnu odluku daće odbornici SO Inđija na sednici zakazanoj za 24. februar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *