SM: Ministar pravde obišao KPZ

Aktuelno Društvo VESTI

Ministar pravde Nikola Selaković posetio je  Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom obišao je renoviran 6.paviljon zatvora i obnovljenu štampariju koja će štampati material potreban za ceo pravosudni sistem.

zatvor 6

Nekadašnji paviljon „Odmaralište“, a sada Šesti paviljon renoviran je u proteklih nekoliko meseci. Ugrađena je nova PVC stolarija, nov krov, plafon i pod, a radove su izvodila osuđena lica angažovana kroz Službu za obuku i upošljavanje. U rekonstrukciju paviljona uloženo je 2,5 miliona dinara u kom će moći da boravi 58 lica lišenih slobode.  Ministar je obišao  obnovljenu štampariju u okviru zatvora koja će se koristiti za štampu kancelarijskog materijala za ceo pravosudni sistem. Za renoviranje štamparije, u kojoj trenutno radi 30 osuđenika, uloženo je preko 7 miliona dinara. Kako je istakao, nove mašine mogu da štampaju 10 puta više materijala  na dnevnom nivou, nego pre renoviranja.

zatvor 8

U okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica postoje dve privredne jedinice. Privredna jedinica „Proleće“ bavi se turizmom i ugostiteljstvom, kao i ratarskom i stočarskom proizvodnjom, dok privredna jedinica „Dubrava“ u svom okviru sadrži metalni pogon, drvni pogon, kartonažu i štampariju.

zatvor zatvor 5

U Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica  trenutno se nalazi više od 2000 osuđenika.