Sremska Mitrovica u „Ritmu Evrope“

Aktuelno Društvo VESTI

Sremska Mitrovica u „Ritmu Evrope“

Danas je u Sremskoj Mitrovici potpisan ugovor o saradnji na projektu „Srbija u Ritmu Evrope“ koji Mitrovčanima omogućuje učešće na ovom muzičkom takmičenju. Ugovor su potpisali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i direktor projekta Igor Karadarević.

Potpisivanjem ugovora Sremska MItrovica postala je jedan od 20 gradova u Srbiji koji učestvuju na ovom dečjem muzičkom takmičenju. U ovom gradu biće odabrani najbolji koji će u junu učestvovati na finalnom takmičenju u Somboru. Direktor projekta Igor Karadarević rekao je da je cilj ovog takmičenja promocija interkulturalnosti, tolerancije i saradnje.u-ritmu-2

-Cilj je da se neguju jezici Evrope i da se deci pruži dečji način života, ravnopravnost dece, ravnopravnost jezika, polova i nacija – rekao je Kradarević.

Obuka za odabrane mitrovačke talente osnovnih i srednjih škola biće besplatna i organizovana u Sremskoj Mitrovici. Gradonačelnik Vladimir Sanader rekao je da je grad posvećen evropskim vrednostima i angažovanju na projektima u duhu Evrope.

-Grad Sremska Mitrovica želi da pokaže da je već dugo u „ritmu Evrope“, da želi da neguje evropske vredosti i da sarađuje sa svim zemljama EU. Želimo da put razvoja kojim smo krenuli sa mnogim investitorima koji su danas u Sremskoj Mitrovici upravo iz EU, da i dalje ostarujemo još čvršću saradnju. Nadam se da će i zemlja koja bude podruška našoj deci i ambasador koji predstavlja tu zemlju biti naš gost u Sremskoj Mitrovici i da ćemo to iskoristiti, da ta deca koja idu na takmičenje budu deo Evrope – rekao je Sanader.

„Srbija u ritmu Evrope“ je nastala 2008. godine sa idejom da se na gradskim trgovima predstavljaju zemlje Evrope. Prošlogodišnji pobednici bili su pevači i plesači iz Ćuprije, a o ovogodišnjem će odlučiti broj glasova opština i ambasada po evrovizijskom modelu i broj SMS poruka gledalaca