Ruma: Održana 11. sednica SO Ruma

Aktuelno Društvo VESTI

Odbornici Skupštine Opštine Ruma usvojili su na jučerašnjem zasedanju Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Ruma za 2017. godinu.
Godišnji program nije usvojen u roku do 31. marta, iz objektivnih razloga, uslovljen sprovođenjem postupka restitucije, nakon čega je veliki deo državnog zemljišta vraćen bivšim vlasnicima, stoga je i usvajanje Programa prolongirano za avgust.

Načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić je istakao da Opština Ruma ubira značajne prihode od davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i da se ta sredstva vraćaju poljoprivrednicima.
„Sredstva od zakupa opet usmeravamo u poljoprivredu i ulažemo novac u uređenje atarskih puteva, navodnjavanje i subvencionisanje poljoprivrednih kredita. To su samo neki od načina kojim lokalna samouprava izlazi u susret poljoprivrednicima i trudi se da im da podsticaj u proizvodnji“, rekao je Ljubišić.
Od ovogodišnje licitacije Opština Ruma bi trebala da prihoduje još 28 miliona dinara. Sa prenetim sredstvima iz prošle godine i zemljištem koje je izdato u višegodišnji zakup, ukupna cifra bi trebala da dostigne oko 130 miliona dinara.
Na zasedanju su usvojeni i Program rada i poslovanja Zavičajnog muzeja Ruma za 2018. godinu i Program rada za 2018. godinu Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“.

Izvor: zvanična prezentacija opštine Ruma