Vinarija Kovačević i TV Fruška gora- logično!

Aktuelno Privreda VESTI

Vinarija Kovačević je celodnevnim aktivnostima poslednjeg dana u mesecu avgustu prikazala javnosti zaokružen proces proizvodnje vina, od berbe do degustacije u Podrumu Irig. Šta reći osim da je zadatak naše ekipe bio više zadovoljstvo, nego rad, jer su zajedno sa ostalim gostima imali jedinstvenu priliku da probaju S ediciju!

U Vinogradu Kamen je organizovano takmičenje u berbi grožđa u timovima. Boce unikatnih vina našle su se na spisku nagrada, mada sam doživljaj berbe u vinogradu Vinarije Kovačević i utisak individualnog učešća u ciklusu proizvodnje – predstavlja mnogo veću satisfakciju za ljubitelje vinske kapljice i somelijere, nego sama nagrada. Berba i lični doprinos proizvodu koji će se tek dogodine naći na trpezi, odnosno na tržištu, nemaju cenu na listi onih ljudi koji prate tokove vinogradarstva.

Pravo mesto je Podrum Irig. Posle naporne berbe, došlo je vreme za degustaciju. Domaćin je lično sipao doze degustatorima, usput tražeći njihovo mišljenje. Nestrpljivi su hteli da znaju više o šardoneu i sovinjonu S edicije, što je i logično.

-Ovo je isto Chardonnay koji je S linija i selekcija. Prvo je krenula Aurelius selekcija ove godine, pa idemo sa Chardonnay selekcijom, koji je ovih dana krenuo u prodaju i za mesec dana krećemo sa selekcijom Sauvignon. Sve što prodajemo biće na tržištu, rekao je Miroslav Kovačević, vlasnik Vinarije Kovačević.

Tradicionalni ručak uz tamburaše bio je uzročno posledični sled stvari tog dana. Ali nismo želeli da napustimo skup bez postavljenog pitanja o degustativnom paketu Hedonist selekcije, uklapanja hrane i specijalnih S edicija za hedoniste.

– Za nas hedoniste, uskoro će biti dostupan Hedonist paket. To je nešto za istinske ljubitelje vina koji žele da dođu i probaju arhivska vina, vrste oranža i selekcija uparenih sa vojvođanskim specijalitetima. Mislim da će im biti interesantno, rekla nam je Jovana Stojković, PR Vinarije Kovačević

Tako smo, fokusirajući se na novu liniju iz kuće Kovačević, specijalne S edicije Chardonnay i Sauvignon prošli kroz ceo proces proizvodnje, od vinograda, preko prerade do degustacije u hedonističkom stilu, sa tamburašima.