Inđija: Susret novca i agrara

Aktuelno Poljoprivreda Privreda VESTI

U Inđiji beležimo prezentaciju povoljnih kredita za poljoprivrednike i privrednike koje obezbeđuje Razvojni fond Vojvodine. Rukovodstvo opštine Inđija trudi se da, u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj, direktno isporuči privrednicima sve važne informacije.

“Ovakve prezentacije pružaju priliku da privrednici dođu i direktno postave pitanja u vezi sa problemima koje imaju. Vrlo je bitno biti u kontaktu i sa pokrajinom i sa građanstvom”, izjavio je Marko Gašić, pomoćnik predsednika opštine Inđija.

“Povoljnosti što se tiče svih naših kreditnih linija su kamatne stope i duži rokovi. Kamatne stope su 2 ili 3 posto na godišnjem nivou u zavisnosti od instrumenata obezbeđenja. Ukoliko korisnici dolaze sa teritorija koje su svrstane u treću ili četvrtu kategoriju razvijenosti, tada su kamatne stope čak niže i iznose 1 ili 2 posto na godišnjem nivou. Najduži rokovi za pravna lica i preduzetnike su 7 godina, a ukoliko je reč o kreditiranju poljoprivrednih gazdinstava, najduži rok je 6 godina” rekla je Jelena Trenkić iz razvojnog fonda Vojvodine, koja je predstavila tri kreditne linije za poljoprivrednike i tri za preduzetnike i mala preduzeća.

Ne terenu je bio Srđan Budisavljević koji je razgovarao sa Gašićem, Trenkićevom ali i sa Petrom Marinkovićem, poljoprivrednikom iz Novih Karlovaca. Na linku ispod teksta pogledajte televizijski prilog sa lica mesta.