Ruma: Šahisti rumskog ŠK Sloven novi prvaci Srbije

Aktuelno Sport VESTI

Šahisti rumskog ŠK Sloven novi su prvaci Srbije! U 11. kolu šahovske Prve lige Srbije, koja je od 1. do 11. septembra igrana u rumskom hotelu Park, Rumljani su demonstrirali znanje, opravdali kvalitet i zasluženo osvojili pehar. Prilog Televizije Fruška gora o šampionima pogledajte na ovom linku:

Naši šahisti su u 11 mečeva ostvarili čak 9 pobeda, uz po jedan remi i poraz, što je za jednu pobedu bolji učinak od viceprvaka Jugovića iz Kaća.
U Rumi se za titulu najbolje ekipe u Srbiji borilo 12 klubova, a nastupilo je ukupno 110 takmičara, od čega 44 velemajstora i 4 reprezentativca Srbije.
U dramatičnom meču poslednjeg kola Sloven je pobedom protiv višestrukog prvaka Srbije, ekipe Novosadskog šahovskog kluba, uspeo da obezbedi prvo mesto ispred ekipa Jugovića iz Kaća i Itake iz Beograda.
Pobeda Slovena je apsolutno zaslužena jer su ostvarene pobede protiv svih najvećih rivala. Koliko je ovo takmičenje bilo kvalitetno dovoljno govori podatak da je na njemu učestvovalo 44 velemajstora, među kojima i svi naši olimpijski reprezentativci i višestruki šampioni države kao i mnogi strani velemajstori iz samog svetskog vrha kao što su Morozevič, Rubljevski i drugi.
U ŠK „Sloven“ ističu da je postignut istorijski uspeh od važnosti, ne samo za Klub nego i za naš Grad. U velikom sportskom trijumfu su učestvovali: Sergej Rubljevski, Igor Miladinović, Dragan Kosić, Goran Todorović, Miroljub Lazić, Miroslav Miljković, Gojko Laketić, Goran Kosanović i kapiten Dragan Tešić. Najveće zasluge za titulu šampiona države pripadaju predsedniku Kluba, velikom šahovskom zaljubljeniku i pregaocu, gospodinu Živku Matijeviću.
„Posebnu zahvalnost dugujemo i našoj Opštini Ruma čiju smo veliku podršku imali poslednjih godina i izuzetno nam je drago što je ta podrška rezultirala uspehom na koji svi zajedno možemo da budemo ponosni“, navodi se u saopštenju novog državnog prvaka.
Izvor: www.ruma.rs