Projekat „Mali Sremci sada znaju, i u selima recikliraju“

Aktuelno Društvo VESTI

Projekat „Mali Sremci sada znaju, i u selima recikliraju“ sprovode „Eko-projekt tim“ sa partnerom JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica, a finasiran je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Opšti cilj projekta je doprineti zaštiti životne sredine, održivom razvoju i ublažavanju klimatskih promena u sinergiji sa prijateljskim i odgovarajućim korišćenjem prirodnih resursa. Podizanje javne svesti u oblasti sakupljanja i upravljanja otpadom u ruralnim sredinama.
Jedna od aktivnosti se realizuje od početka ove školske godine u svim seoskim školama grada Sremska Mitrovica. Edukativne ekološke radionice u osnovnim školama deci nižih razreda seoskih škola će biti sprovedene u 22 osnovne škole, na temu štetnog uticaja čoveka na klimatske promene, odvojenog prikupljanja otpada, reciklaže i kompostiranja.
Do sada su edukatori posetili Martince, Bešenovo i Manđelos, i prema reakcijama dece može se zaključiti da su teme edukacija izuzetno zanimljive za ovaj uzrast a posebno za sredinu u kojoj žive, jer se ovakve vrste radionica prvi put sprovode u njihovim školama.