Ruma: „Participativno budžetiranje“, pult za glasanje danas kod Doma zdravlja

Aktuelno Društvo VESTI

Danas su građani Rume pozvani da glasaju za jedan od predloga u okviru projekta „Participativno budžetiranje”. Pult i glasačka kutija biće postavljeni na terenima kod Doma zdravlja od 12 do 14 časova. Takođe, danas i u petak 29. septembra Rumljani mogu glasati i u Uslužnom centru u Orlovićevoj br. 5 i u zgradi Opštine Ruma – Glavna 107. Elektronskim putem građani mogu da glasaju slanjem mejla na adresu participativno@ruma.rs, a poslednji dan za glasanje je 30. septembar.


Koordinator Tima za „Participativno budžetiranje“ Dragan Kosanović zadovoljan je odzivom građana i načinom na koji se odvija ovogodišnji ciklus Participativnog budžetiranja.
„Moram napomenuti da su se građani odazvali u velikom broju u svim mesnim zajednicama, a određena sela su veoma ozbiljno shvatila projekat „Participativno budžetiranje“. Meštani se se organizovali i pripremljeni došli da glasaju za projekte, sa kojima su bili prethodno upoznati. Pozvao bih Rumljane da u danas 28. septembra dođu na glasanje kod sportskih terena kod Doma zdravlja, ali i u subotu 30. septembra kada završavamo glasanje. U subotu će pult biti postavljen kod Zavičajnog muzeja Ruma na ulazu u Gradsku pijacu i građani će moći da glasaju u vremenu od 9 do 12 časova“, izjavio je Kosanović.
Jučerašnjom posetom opštinskog Tima za „Participativno budžetiranje“ Donjim Petrovcima, Malim Radincima i Vognju završeno je glasanje po seoskim mesnim zajednicama, u okviru projekta „Participativno budžetiranje”.

Izvor:www.ruma.rs