Ruma: Skupštinsko zasedanje

Aktuelno VESTI

Na skupštinskom zasedanju odbornici su se pozitivno izjasnili o imenovanju vd direktora JKP Komunalac, zbog isteka mandata prethodnom direktoru Branku Jovičiću, kojem se predsednik opštine Ruma, Slađan Mančić zahvalio na dosadašnjem uspešnom radu.  Novi direktor biće Dragan Panić, građevinski inženjer, bivši predsednik Opštine Ruma.

“Namera mi je da zajedno sa zaposlenima unapredim rad JP Komnalac i da ono što je do sada urađeno podignemo na viši nivo. Zahvalio bih se svim odbornicima i predsedniku opštine Ruma na ukazanom poverenju,” rekao je Panić.

 

 

Dosadašnjoj  vd direktorici Turističke organizacije Opštine Ruma Mirjani Vujasinović  poveren je novi vd mandat, dok je za direktoricu Doma zdravlja Ruma izabrana Jelena Stojanac Mračević, koja je do skora obavljavala funkciju vd-a. Skupština je imenovala i nekoliko članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na teritoriji naše opštine.

Gradska slava biće Sveti kralj Stefan Dečanski koja će se prigodno obeležavati 24. novembra. O prazniku opštine i gradskoj slavi izjasnili su se odbornici SO Ruma na današnjoj sednici. Od mnoštva značajnih datuma za istoriju opštine Ruma za Praznik je izabran 24. novembar, u znak sećanja na Veliki narodni zbor koji je održan 24. novembra 1918. godine, na kome je zatraženo stvaranje jedinstvene države Srba, Hrvata i Slovenaca i doneta odluka o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji. Dakle, Slava opštine i Dan opštine obeležavaće se istog dana, 24.novembra.

Tokom skupštinske rasprave moglo se čuti i da je Opština Ruma jedna od retkih opština koja nema problema u budžetiranju, uz konstataciju da Ruma ima stabilne izvore prihoda i na računu svakog dana preko 150 miliona dinara.

„Činjenica je da se sasvim sigurno bližimo onoj granici od dve milijarde dinara u budžetu opštine. Nemamo nikakvih problema sa finansiranjem, dnevno smo likvidni, ostvarujemo značajnije prihode nego što smo planirali i srazmerno tom povećanju mi ulažemo i u rashode.  Nas učekuju kapitalna ulaganja u narednoj godini, a srazmerno rastu budžeta povećavaćemo i naše investicione planove“, poručio je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.