Ruma: Novi rasipač veštačkog đubriva u poljoprivrednoj školi

Poljoprivreda VESTI

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje  donirao je Poljoprivrednoj školi Stevan Petrović Brile u Rumi rasipač veštačkog đubriva čija je  vrednost  275 hiljada dinara. Rasipač će biti korišćen u praktičnoj nastavi kojoj se u toj školi poklanja velika pažnja, a koristiće i za obradu zemljišta sa kojim raspolaže ta škola.

Još jedna donacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje rumskoj poljoprivrednoj školi. Rasipač veštačkog djubriva stigao u pravo vreme, kažu toj jedinoj školi takve vrste u Sremu. Biće korišćen kao učilo u praktičnoj nastavi, što će svakako biti od koristi učenicima poljoprivrednog smera. Pored toga olakšaće i obradu školskih njiva, kaže Milan Pupovac direktor te rumske škole.

Goran Milošević učenik trećeg razreda rumske Poljoprivredne škole kaže da je u pitanju moderan rasipač djubriva koji bi voelo da ima na svom iimanju. Naučiće pravilno da rukuje sa  i tom mašinom, jer kaže sve što je u školi naučio, primenio je na svojim njivama.

Za rasipač veštačkog đubriva Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojio je 275 hiljada dinara, a pored rumske, ovakav rasipač dobila je i škola u Futogu.