Talentovani Sremac u šabačkoj  FK Mačvi

Aktuelno VESTI

Da je Ruma grad sporta potvrđuju vrhunski rezultati klubova i pojedinaca ne samo u ovoj nego i u predhodnim godinama. Pojedinci se snalaze kako znaju i umeju u želji da sport kojim se bave postane i njihovo zanimanje. Sedamnaestogodišnji Nenad Rašević iz Rume  više od 10 godina trenira fudbal, a sada je član Omladinske ekipe Fudbalskog kluba Mačva u Šapcu.

Sa Nenadom Raševićem, sedamnaestogodišnjim talentovanim fudbalerom, sreli smo se u centru Rume, u pauzi između nastave u Srednjoj školi Branko Radičević u Rumi i treninga u Šapcu. Vremena je malo za sve obaveze koje ovaj mladi fudbaler ima. Od svoje šeste godine pa do danas, njegovo vreme je ispunjeno obavezama u školi i fudbalom. Sve je počelo u rumskom Slovenu, pa u Fudbalskom Klubu Inđija, i evo sada u šabačkoj Mačvi.

Da su se godine truda i brojnih odricanja isplatile potvrđuju u njegovom matičnom klubu. Primeran učenik, timski igrač i iznad svega talentovan fudbaler  jesu karakteristike koje Nenadu garantuju uspeh u klubu, a kako stvari sada stoje, i prelazak u prvi tim, što i jeste Nenadov cilj. Da postane član prvog tima Mačve u kojoj je poslednjih šest meseci. Sve zanimljive trenutke sa dosadašnjih utakmica čuva u svom telefonu, kao podsećanje na period sticanja iskustava u sportu koji će, kako kaže, biti njegova profesija.

Nenad sada igra na mestu štopera. Vredno radi i dalje. Za ostvarenje svog cilja, a to je da postane profesionalni fudbaler, ima podršku svojih profesora i naravno porodice. Jer iz porodice je sve i krenulo. Na nagovor dede sa šest godina šutnuo je prvu loptu od koje se evo, više od 10 godina ne odvaja. Želja će mu biti ispunjena kada na teren izađe u prvom timu Mačve koja se takmiči u Super ligi Srbije. A posle toga biće siguran da je izabrao pravi put i da godine rada i truda nisu bile uzaludne.