Sremska Mitrovica: Nagrada „Kofer slova“ Turističkoj organizaciji

Društvo VESTI

Publikacija Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica objavljena pred Beogradski sajam turizma, u februaru 2017. godine, osvojila je 3. nagradu u kategoriji višelisne publikacije do 50 strana na XIII Međunarodnom festivalu turistickih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u petak, 13.11.2017. u Kruševačkom pozorištu.

Na Konkursu je učestvovalo preko 50 turistickih organizacija u više kategorija. Posle međunarodnih sajmova turizma, ovo je jedna od najznačajnijih manifestacija za afirmisanje turističkih organizacija i destinacija.

Ponosni su dobitnici  jer je “REAL IMPERIAL ADVENTURE – Sremska Mitrovica” nastala kao plod znanja, ljubavi, kreativnosti, kvaliteta i timskog rada Turističke organizacije Grada i prijatelja. Ideja vodilja nove publikacije je da pleni i privlači pažnju odličnim, neobičnim fotografijama mitrovačkih motiva, da tekst bude kratak, lirski pitak, privlačan, da se kroz svaki podnaslov provlači „carski“ kao najjači adut ovog grada i da bude na tri jezika. Svaki njen elemanat, brižljivo je odabran i kreiran. Fotografije su delo Mitrovčana, uglavnom amaterske, odabrane Konkursom Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica. Tekstovi su bazirani na stručnim, istorijskim činjenicama,  nadahnuti i uobličeni sa puno topline; prevedeni sa mnogo duha i razumevanja. Dizajniran strpljivo, sa ukusom, a kreativno i smelo. Svi koji su učestvovali u njenom stvaranju, pasionirani su ljubitelji Carskog Grada – Sremske Mitrovice a evo i njihovih imena:

 

Tekst: Tanja Jesretić, Svetlana Sabo, Zorica Miščević, Bojana Živković Santrač.
Fotografije: Peđa Martinović (većina), Vesna Belić, Tahir Tajko Ramadani, Maja Milošević.
Dizajn: Željko Sinković (Media plus) u saradnji sa Svetlanom Sabo.
Prevod: Nataša Sinković – engleski i Nada Đurović – francuski.
Štampa: Am grafik, Laćarak.